Kuka olen?

Olen 31-vuotias vaatetusmuotoilija ja pukuompelija. Vaatetusalasta kiinnostuin cosplayn* kautta vuosia sitten ja päätin hakea ompelualan kouluihin. Perustaidot kaavoitukseen ja ompelemiseen sain pukuompelijan tutkinnosta ja lisäpätevyyttä lähdin hakemaan Kuopion muotoiluakatemiasta, jossa kehitin suunnittelutaitojani. Niinkään muoti ja sen seuraaminen eivät ole minun juttuni, vaan tykkään yksilöllisestä pukeutumisesta, sen suunnittelusta ja valmistamisesta etenkin muille.

Cosplay kulkee mukanani edelleen hauskana harrastuksena ja käyttövaatteiden sijaan tykkään valmistaa itselleni näitä japanilaisia rooliasuja. Kiinnostus rooliasuihin lienee sytyttänyt innostuksen myös teatteripuvustukseen. Opiskeluaikojeni työharjoittelu kesäteatterissa oli erittäin innostava ja valmistuttuani vaatetusmuotoilijaksi pääsin työskentelemään Kuopion kaupunginteatterissa määräaikaisena teatteriompelijana.

Nyt työskentelen sivutoimisesti kevytyrittäjänä ottaen vastaan suunnittelu- ja ompeluprojekteja niin yksittäisiltä asiakkailta kuin voimistelun kisajoukkueilta, sillä haasteita elämässä pitää olla! Vaihtelevat työtehtävät tekevät työskentelystä mielenkiintoista ja lisäksi niiden kautta voi oppia paljon uutta.

Tämän työn lisäksi toimin tarvittaessa töihin kutsuttavana työntekijänä Pukuliike Faunassa, jossa toimenkuvanani on asiakaspalvelu, muutostyöompelu sekä vaatehuolto. Otan myös vastaan keikkaompelijan töitä eli solmin määräaikaisia työsopimuksia sinne missä minua tarvitaan.

Cosplayn lisäksi harrastan kirjeenvaihtoa, tietokone- ja lautapelejä, lukemista, sarjojen ja elokuvien katsomista, lenkkeilyä, neulomista.

* Cosplayn tarkoituksena on muistuttaa mahdollisimman paljon alkuperäishahmoa, joka valitaan aasialaisesta ja länsimaalaisesta populäärikulttuurista esimerkiksi sarjakuvista ja videopeleistä. Pukuja käytetään aiheiseen liittyvissä tapahtumissa, joita järjestetään ympäri Suomea.