Kuka olen?

Olen 32-vuotias vaatetusmuotoilija ja pukuompelija. Vaatetusalasta kiinnostuin cosplayn* kautta vuosia sitten ja päätin hakea vaatetusalan kouluihin. Perustaidot kaavoitukseen ja ompelemiseen sain pukuompelijan tutkinnosta ja lisäpätevyyttä lähdin hakemaan Kuopion muotoiluakatemiasta, jossa kehitin suunnittelutaitojani. Niinkään muoti ja sen seuraaminen eivät ole minun juttuni, vaan tykkään yksilöllisestä pukeutumisesta, sen suunnittelusta ja valmistamisesta etenkin muille.

Cosplay kulkee mukanani edelleen hauskana harrastuksena ja käyttövaatteiden sijaan tykkään valmistaa itselleni näitä rooliasuja. Kiinnostus rooliasuihin lienee sytyttänyt innostuksen myös teatteripuvustukseen. Opiskeluaikojeni työharjoittelu kesäteatterissa oli erittäin innostava ja valmistuttuani vaatetusmuotoilijaksi pääsin työskentelemään Kuopion kaupunginteatterissa määräaikaisena pukusuunnittelijan assistenttina sekä teatteriompelijana.

Nyt opiskelen päätoimisesti liiketoimintaa ja työskentelen sivutoimisesti kevytyrittäjä-ompelijana ottaen vastaan suunnittelu- ja ompeluprojekteja niin yksittäisiltä asiakkailta kuin voimistelun kisajoukkueilta, sillä haasteita elämässä pitää olla! Vaihtelevat työtehtävät tekevät työskentelystä mielenkiintoista ja lisäksi niiden kautta voi oppia paljon uutta.

Cosplayn lisäksi harrastan kirjeenvaihtoa, tietokone- ja lautapelejä, lukemista, sarjojen ja elokuvien katsomista, lenkkeilyä, neulomista.

* Cosplayn tarkoituksena on muistuttaa mahdollisimman paljon alkuperäishahmoa, joka valitaan aasialaisesta ja länsimaalaisesta populäärikulttuurista esimerkiksi sarjakuvista ja videopeleistä. Pukuja käytetään aiheiseen liittyvissä tapahtumissa, joita järjestetään ympäri Suomea.