Kuka olen?

oma_kuva

Olen 29-vuotias vaatetusmuotoilija ja pukuompelija. Vaatetusalasta kiinnostuin cosplayn* kautta vuosia sitten ja päätin hakea ompelualan kouluihin. Perustaidot kaavoitukseen ja ompelemiseen sain pukuompelijan tutkinnosta ja lisäpätevyyttä lähdin hakemaan Kuopion muotoiluakatemiasta, jossa kehitin suunnittelutaitojani. Niinkään muoti ja sen seuraaminen ei ole minun juttuni, vaan tykkään yksilöllisestä pukeutumisesta, sen suunnittelusta ja valmistamisesta etenkin muille.

Cosplay kulkee mukanani edelleen erittäin rakkaana harrastuksena ja käyttövaatteiden sijaan tykkään valmistaa itselleni rooliasuja. Kiinnostus rooliasuihin lienee sytyttänyt innostuksen myös teatteripuvustukseen. Opiskeluaikojeni työharjoittelu kesäteatterissa oli erittäin innostava ja valmistuttuani vaatetusmuotoilijaksi pääsin työskentelemään Kuopion kaupunginteatterissa määräaikaisena teatteriompelijana.

Nyt kokeilen siipiäni ja työskentelen sivutoimisesti freelancer- vaatetusmuotoilijana ottaen vastaan yksittäisiä suunnittelu- ja ompeluprojekteja, sillä haasteita elämässä pitää olla! Vaihtelevat työtehtävät tekevät työskentelystä mielenkiintoista ja lisäksi niiden kautta voi oppia paljon uutta.

Muina harrastuksina minulla on kirjeenvaihto, askartelu, piirrosanimaatiot ja elokuvat, lenkkeily ja lauta- ja tietokonepelit.

* Cosplayn tarkoituksena on muistuttaa mahdollisimman paljon alkuperäishahmoa, joka valitaan aasialaisesta ja länsimaalaisesta populäärikulttuurista esimerkiksi sarjakuvista ja videopeleistä. Pukuja käytetään aiheiseen liittyvissä tapahtumissa, joita järjestetään ympäri Suomea.