Galleria

~~~~~~~~~~~~~~~~

Kuvien toistamisessa on ongelmia, joten vilkaise kuviani instagramissa: Klikkaa tästä!

~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Tanssikoulujen kevätnäytöksen pukukokonaisuus 2019

Olin mukana tänäkin vuonna toteuttamassa pukusuunnittelijan ideoimia pukukokonaisuuksia eri tanssiryhmille Kuopion Konservatorion tanssikoulujen kevätnäytökseen. Valmistin vaatteita usealle eri ryhmälle ja tässä kuvia eräästä pukukokonaisuudesta, jonka valmistin kokonaan alusta alkaen. Kaava sovitettiin jokaiselle tanssijalle ja yhden yllä tarkistimme vielä yksityiskohtien muodot ja sijainnit ennen pukujen ”monistamista” kaikille. Puvut loistivat lavalla upeasti! Materiaaleina lycra, powernet ja paljettikangas.

Joukkuevoimistelupuvut maaliskuu 2019

Valmistin toisella paikkakunnalla toimivalle joukkueelle valmentajan suunnitelmien mukaiset puvut, jotka kokivat hieman muutoksia matkan varrella valmistuksen edetessä. Pukukankaaksi joukkue toivoi mustaa kuviollista kangasta ja löytämistäni vaihtoehdoista he valitsivat suosikkinsa. Helmaan laitettiin tehosteeksi valkoista, joko tuo helman sakarat hienosti esiin. Edestä puku on peittävä, mutta takana hauska tähden muotoinen yksityiskohta. Myös toisesta hihasta löytyy ihokangasta, joka muodostaa siksak-kuvion hihaan yhdessä kuviollisen kankaan kanssa. Oikein mukava ompeluprojekti, joka toi myös haastetta helman osalta.

Helman sakarat korostuvat kauniisti valkoisen kankaan avulla.

Selän ja hihan yksityiskohdat.

Joukkuevoimisteluhaalarit maaliskuu 2019

Suunnittelin haalarimalliset joukkuevoimistelupuvut yhdessä joukkueen kanssa. Toiveina olivat värikkyys ja kasarihenkisyys, jotka mielestäni saavutettiin onnistuneesti 🙂 Materiaaleina kuosillinen ja yksivärinen lycra, ihokaskangas (ihon sävyinen powernet) sekä muutama kiiltävä joustokangas. Haalareiden hihoissa ja lahkeissa on lenkit pitämässä ne aloillaan liikkeessä kuin liikkeessä. Haalarissa on vetoketju keskellä takana ja hame kiinnittyy pukuun muutamalla ompeleella edestä ja takaa. Puvun runsautta tasapainottavat hyvin yksivärinen yläosa sekä ihokaskankaan käyttö, joka keventää yleisilmettä. Lopputuloksena mielestäni näyttävä ja erottuva kokonaisuus, joka varmasti ilahduttaa myös kisayleisöä 🙂

Joulukuun morsian 2018

Morsian toivoi yksinkertaista ja lyhyttä vihkimekkoa ja tällainen puvusta lopulta tuli: puoleen sääreen ulottuva ja runsashelmainen puku, jossa on koristeltu venepääntie edessä ja takana syvä V-pääntie. Koristeaplikaatiot kiertävät koko pääntien. Hameosa on laskostettu voimakkaasti vyötärölle ja se kellottuu hieman helmaa kohden. Vyö korostaa vyötäröä ja se solmitaan kiinni takaa helmiäisnapeilla. Pukua varten hankittiin myös helmaa kohottava alushame sekä kampausta varten hiuskoriste, joka mukailee puvun koristeiden tyyliä. Ylijääneistä aplikaatioista valmistin morsiamelle vielä rannekorun. Vilkaise kuvat puvun yksityiskohdista täältä.

Puku on kauniin yksinkertainen, kuten morsian toivoi. Puku on valmistettu joustavasta, himmeäkiiltoisesta satiinista.

Elokuun morsian 2018

Morsian halusi persoonallisen hääpuvun, jossa yhdistyisivät hänen lempivärinsä omenanvihreä sekä perinteinen valkoinen. Luonnostelin suunnittelupalaverin perusteella kolme erilaista pukumallia, joista puvun pohjaksi valikoitui tällainen vedostettu malli. Materiaaleina puvussa on käytetty omenanvihreää mikrosatiinia, veikeää pitsiä, tylliä ja vuorikangasta. Helmaa tukemaan hankittiin vanteellinen alushame, jotta leveän helman kanssa on vaivatonta liikkua. Valmistin sulhaselle solmukkeen morsiamen puvussa käytetystä satiinista ja pitsistä. Näin molempien juhla-asukokonaisuudet nivoutuivat yhteen kauniilla tavalla.

Kaunis hääpari 🙂 Huomatkaa morsiamen itsevirkkaamat hääkimppu ja sulhasen rintakukka. Morsiamen puku ja sulhasen solmuke ovat minun ompelemani. Kuva: Kari Matti Antero Puustinen www.kamaan.fi

Puvun selästä tehtiin avara, jota vedokset korostavat kauniisti. Omenanvihreä on todella kaunis sävy ja mikrosatiini laskeutuu helmassa upeasti. Kuva: Kari Matti Antero Puustinen www.kamaan.fi

Joukkuevoimistelupuvut marraskuu 2018

Valmistin perinteisen malliset voimistelupuvut kahdelle joukkueelliselle tyttöjä: toisessa teemana olivat revontulet ja heille löytyi Kangastukun valikoimasta juuri sopiva revontuliaiheinen tummansininen kangas. Heidän puvussaan juju on näyttävässä selässä puvun ollessa muuten peittävä. Mallin minimalismi toimii todella hyvin ja korostaa mielestäni liikkeitä 🙂 Joukkue strassasi puvut itse.

Toisessa joukkueessa voimistelijat olivat ”linnuntuojia”. Suunnittelin heille muutamia erilaisia pukumalleja, joista lopulliseksi malliksi valikoituivat tällaiset puvut. Etu- ja takakappaleet ovat samanlaiset, mutta hihat ovat keskenään erilaiset. Eteen ja taakse suunnittelin suuret siipimäiset yksityiskohdat teemaa noudattamaan. Värimaailma on raikas ja harmoninen. Myös he koristelivat pukunsa strassein ja paljetein joukkuevoimin.

Joukkuevoimistelupuvut lokakuu 2018

Valmistin haalarimalliset puvut paikalliselle tyttöjen joukkuevoimisteluryhmälle. Materiaaleina perinteiset lycra ja ihokas (skin-sävyinen powernet). Vihreät ja hopeiset yksityiskohdat ovat suomukuvioista lycraa, joissa folion lailla kiiltävä pinta. Malli syntyi yhteistyössä valmentajan kanssa, puvut ompelin minä ja koristelu tapahtui joukkueen toimesta. Tämä oli oikein veikeä malli toteuttaa ja lopputuloksesta tuli toivotunlainen: näyttävä ja erottuva! Lisää kuvia tässä artikkelissa.

Toinen samaan aikaan työn alla ollut asiakasjoukkue halusi myös haalarimaiset puvut. Valmistuksessa oli uusia, opettavaisia ompeluvaiheita ja se on aina hyvä asia 🙂 Värimaailma oli valkoinen, tummansininen ja turkoosi (kiiltävää lycraa), hameosa kaksikerroksinen ja hihat ihokkaasta (skin-sävyinen powernet). Ihokas tuo aina mukavasti keveyttä pukukokonaisuuteen, kun tehdään ”umpinaista” pukua 🙂 Mallin suunnitteli valmentaja ja puvut valmistin minä. Koristelun hoitivat joukkue sekä vanhemmat.

Tanssillisen voimistelun piikamekot kevät 2018

Tanssillisen voimistelun joukkue toivoi harmaansävyisiä piikamekkoja uutta kisaohjelmaansa varten. Valmistin heille piikamekkoja kolmessa eri mallissa: kaikissa on sama pohjakaava, mutta yksityiskohdat sekä värit erottivat ne toisistaan. Materiaalina oli asustepolyesteri, joka liikkuu ja laskeutuu kauniisti. Pukeminen tapahtuu piilovetoketjun avulla, joka sijaitsee keskellä takana. Vyötäröllä on edestä kiinnitetty nauha, jonka kukin tanssija voi solmia takaa niin napakaksi kuin haluaa 🙂 

Joukkuevoimistelupuvut aikuisten joukkueelle huhtikuu 2018

Valmistin joukkueen suunnittelemat kisapuvut (10kpl), joissa käytin samettia, lycraa, joustavaa pitsiä ja ihonväristä powernet-kangasta. Joukkue koristeli pukunsa itse, mikä viimeisteli puvut loistokkaan näköisiksi: katso alla olevat kuvat. Puvuissa on paljon yksityiskohtia: hameissa siksak-saumat sekä siksak-helmat, nauhoja sekä miehustassa että ranteissa, näyttävän avara selkä ja pystykaulukset. Koreografian teemana oli varsin synkkä aihe ja mielestäni joukkueen pukumalli sopii siihen hyvin, samoin kuin puvuissa käytetyt materiaalit. Onnea ja menestystä tuleviin kisoihin!

Tanssillisen voimistelun frakkitakit huhtikuu 2018

Asiakasjoukkue pyysi minua toteuttamaan osalle tanssijoista frakkimaiset takit, joiden väreinä olivat musta ja punainen. Takin miehusta on tehty joustavasta mustasta kreppisatiinista ja punaiset kaulukset sekä takalipareiden vuoritus punaisesta kiiltävästä satiinista. Takit ovat siis edestä lyhyet ja takaa pitkät, kuten frakit konsanaan. Edessä on kuminauha-neppari- kiinnitys, jolloin takki on helppo pukea päälle ja tanssiessa takin lipareet pysyvät aloillaan. Ensimmäisistä kisoistaan joukkue pokkasi juuri voiton, suuret onnittelut heille!

Morsiuspuvun tuunaus helmikuu 2018

Sain mielenkiintoisen asiakastyön, jossa sain tuunata morsiamen äidin vanhasta hääpuvusta ”uuden” puvun. Tarkoitus oli päivittää puku tähän päivään sekä enemmän morsiamen tyyliseksi. Kuvassa vanha puku vasemmalla ja tuunattu lopputulos keskellä ja oikealla. Vanhasta puvusta säilytettiin koko alaosa muuttamattomana: sen päälle lisättiin vain kerros sifonkia tuomaan herkkyyttä ja liikkuvuutta. Yläosa meni kokonaan vaihtoon, mutta ihanat rannekkeet ja pallonauhat säilytettiin ja käytettiin pääntien viimeistelyyn. Yläosasta tehtiin pitsinen morsiamen ihastuttua kankaaseen täysin 🙂 Kaunis morsian ja kaunis puku! Tarkempia kuvia yksityiskohdista tässä blogikirjoituksessa. 

Patjanpäälliset alkuvuosi 2018

Valmistin mittojen mukaan kaksi patjanpäällistä: toinen pallin päälle ja toinen terassikalusteeseen. Kankaana on vettähylkivä raitakangas, joka oli normaalia kangasleveyttä kapeampaa, joten sain koota isompaan patjaan riittävän suuret kangaskappaleet paloista. Takasaumassa menevät vetoketjut, jotka helpottavat päällisten ”pukemista” ja poisottamista. Näin saa mittatilauspatjoihin mittatilauspäälliset, jotka ovat juuri passelit ja oman maun mukaiset 🙂

Mekosta iltapuvuksi talvi 2017

Asiakas toivoi tuunausta n. 60-luvulta peräisin olevaan mekkoon, jotta siitä saisi käyttökelpoisen iltapuvun juhlavaan tilaisuuteen. Tuumasta toimeen ja polvimittainen vaaleansininen kukkamekko muuntautui täyspitkäksi iltapuvuksi! Säilytimme yläosan alkuperäisenä lisäämällä vain hihat ja helma vaihdettiin kokonaan kauniisti laskeutuvaan satiiniin. Hihaan saatiin kankaat poisleikatusta helmasta ja juhlavuutta pukuun saatiin entisestään lisäämällä hamesaumaan koristenauha ja yläosan kukkien keskelle koristestrasseja. Aivan mahtava idea hyödyntää vanhaa, jotta voidaan luoda uutta ja uniikkia! Klikkaa tästä artikkeliin, jossa kuva mekosta asiakkaan yllä.

Tanssillisen voimistelun puvut syksy 2017

Nämä veikeät sinitakkisista tanssijoista muodostuva joukkue tilasi minulta takkimekot syyskauden kisa-asuksi. Valmistin takkimekot sinisestä joustavasta gabardiinista, jonka helmaan ompelin kujan rigilenenauhalla. Rigilene on jämäkkää, mutta taipuisaa ”luumaista” nauhaa, joka sopi tähän tarkoitukseen hyvin. Se ei siis katkea helposti, vaikka se joutuisi tanssin tiimellyksessä kovaankin myllerrykseen. Hauskana yksityiskohtana ovat suuret valkoiset muovinapit, jotka tuovat takkeihin lapsenomaisuutta.

Lintuteemaiset puvut on valmistettu lycrasta ja ne ovat malliltaan kuin haalarit, joihin pitkä ja hulmuava pyrstö kiinnittyy. Pyrstöissä on kaikkiaan kolmea eri väriä tuomassa elävyyttä ja kerroksellisuutta. Niitä oli todella hauska leikellä ja ommella 🙂 Haalareissa on pystykaulukset ja piilovetoketjut keskellä takana pukemista helpottamaan. Asukokonaisuudet viimeistelee upeat pääkoristeet ja kasvomaalaukset!

Joukkuevoimistelupuvut syksy 2017

Valmistin kisapuvut joukkueelle, joka jakautuu kahteen kokoonpanoon: toisella joukkueella puvun teemana olivat joutsenet ja toisella ystävyys. Materiaaleina on käytetty lycraa ja powernettia. Tein ensimmäistä kertaa nappihalkion tällaisiin pukuihin, jossa kiinnityksenä on napakka neppari 🙂 Valmistamisen lisäksi koristelin kaikki puvut strasseilla ja paljeteilla valmentajien toiveiden mukaisesti. Kiinnitykseen käytin strassi-aplikaattoria sekä kangasliimaa.

Morsiuspuku ja sulhasen dumbo-solmio syksy 2017

Valmistin morsiammelle hänen toiveidensa mukaisen morsiuspuvun. Toiveina oli rento ja mukava sekä jatkokäyttökelpoinen asukokonaisuus ja tällainen siitä tuli 🙂 Yläosa on valmistettu luonnonvalkeasta viskoosista ja geometrisesta pitsistä: pitsiä on niin edessä kuin takana että hihoissa. Takana on vetoketju sekä päällystetyt napit, joilla paita puetaan päälle (selkämyksestä kuva tulossa myöhemmin). Hameeseen on käytetty polyesterisekoitetta, viskoosia, tylliä ja samaista geometrista pitsiä, kuin yläosassakin. Hameen vyötärökaitale ja taskunsuun alueet on ”päällystetty” pitsillä, jolloin paita ja hame kuin sulautuvat kauniisti yhteen. Sulhanenkin sai keltaista ylleen, kun valmistin hänelle dumbon morsiamen hamekankaasta 🙂

Huivimainen bolero juhliin syyskuu 2017

Asiakas toivoi juhliin hartiahuivia, joka pysyisi aloillaan ja jonka asentoa ei tarvitsisi olla koko ajan korjaamassa. Asiakkaalla oli muisto toimivasta huivista, joka oli aikoinaan palvellut häntä hyvin vastaavanlaisessa tarkoituksessa: sen innoittamana syntyi tämä kaunis musta hartiahuivi, joka on valmistettu sifongista ja ommeltu boleromaiseksi vaatteeksi. Bolero tuo iltapuvulle toivottua peittävyyttä, kun tilanne sitä vaatii ja sen voi näppärästi yhdistää myös muihin asukokonaisuuksiin 🙂

Kiltti (kevät 2016) ja sporran (syyskuu 2017)

Valmistin asiakkaalle viime vuonna kiltin, joka kaipasi omaa sporrania eli nahkaista pussukkaa. Valmistin sporranin aidosta mustasta nahkasta ja valmistuksessa käytin lisäksi myös metallisia ketjuja ja -kiinnikkeitä sekä laukkupahvia. Kiltti taas on valmistettu skottiruutukuvioisesta villasekoitekankaasta ja sen yksityiskohtia ovat vyönlenkit ja mustat säädettävät remmit. Kokonaisuus on rock!, kuten kuvasta näkyy 🙂

Kuutiohame tuunaamalla kevät 2017

Asiakkaani Viihdetaiteilija EijaSelina R halusi ”tilkkuhameen” vanhoista farkuista ja ylijääneistä kangaspaloista. Asiakas ideoi mallin, jonka sitten toteutin hänelle. Hameeseen leikeltiin vanhat farkut, puuvillatoimikasta ja mokkakangasta. Lopputuloksena pirteä ja taatusti ainutlaatuinen pitkä hame nostolenkein!

Tumma kokopitkä iltapuku toukokuu 2017

Suunnittelin yhdessä asiakkaan kanssa tumman iltapuvun hänen käyttöönsä. Puku valmistettiin kiiltävästä, metsänvihreästä satiinista ja mustasta, läpikuultavasta sifongista: kiiltävä vihreä kangas kuultaa kauniista tumman sifongin alta (efektiä oli hankala napata kuvaan). Sifonki on laskostettu vyötärölle, jolloin vyötärö korostuu. Selässä takana on vetoketjukiinnitys ja niskan takana napilla suljettava siro halkio. Etukappaleelle tuotiin juhlavuutta koristenauhalla, jossa on kirkkaita koristekiviä. Yläosa istuu napakasti asiakkaan ylle, kun taas helma on ilmava ja laskeutuu kauniisti.

Tanssillisen voimistelun puvut huhtikuu 2017
18 henkinen joukkue sai kisoihin yllensä shortsihaalarit ja haaremihousut, jotka suunnitteli joukkueen valmentaja. Haalarit on valmistettu lycrasta ja housut ovat pääosin sifonkia. Värimaailma muodostuu pastellin eri sävyistä, shamppanjasta ja valkeasta. Selässä on olkainten lisäksi ristikkokuvio, joka pitää olkaimet paikoillaan ja tuo kivan lisäyksityiskohdan haalariin.

Joukkuevoimistelun puvut helmikuu 2017
Valmistin kahden malliset puvut toisen paikkakunnan joukkueelle ”etänä”. Kaavoitus tapahtui valmentajalta saatujen pukuluonnosten ja mittojen perusteella. Pidimme yhteyttä toisiimme valmistusprosessin aikana vaihtaen ajatuksia ja tehden tarkentavia kysymyksiä 🙂

Toinen pukumalli oli sievän tyttömäinen: valmistin ne toiveiden mukaisesti keltaisesta lycrasta, ihokankaasta ja vihreästä pitsistä.

Toisissa puvuissa yhdistyivät sininen, valkoinen ja musta lycra, hihoissa ja pääntiellä myös ihokangasta. Yksityiskohdat kuten nauhoitukset ja napit on valmistettu nekin lycrasta, jolloin puvun käyttömukavuus on taattu eri liikkeissä.

Nojatuolin irtopäällinen tammikuu 2017

Tein asiakkaalle nojatuolin irtopäällisen: ruskea kiikkustuoli muuttui hempeän romanttiseksi, kukalliseksi tuoliksi. Kaavoitus tapahtui muotoilemalla kangas suoraan nojatuolin päälle ja kankaana päällisessä oli asiakkaan valitsema kukallinen, jämäkkä kangas. Keskellä takana on pitkävetoketjuhalkio sekä takana sivuilla myös tarranauhakiinnitykset, jolloin irtopäällisen pukeminen ja pois ottaminen tapahtuvat helposti 🙂

Tanssillisen voimistelun puvut talvi 2016

Tyttöjen joukkueelle valmistin valmentajan suunnittelemat, pirteän keltaiset puvut, joissa on valkoisia yksityiskohtia. Materiaaleina joustava ja hieman kiiltävä lycra, joka takaa mukavuuden tanssiessa. Joukkue koristeli itse pukunsa valkoisen aaltokuvion strasseilla. Helma on täysikello, jotta siihen saatiin poimua ja liikettä. (lisää kuvia aihetta käsittelevässä artikkelissa)

Lisäksi tein nuorten tyttöjen joukkueelle siniset pisarapuvut, joissa materiaaleina olivat perinteinen sininen ja hopea lycra, mutta lisänä ”helmaliehukkeet”, jotka on ommeltu hulmuavasta sifongista. Pisarat on sijoiteltu kuhunkin pukuun eri tavalla, joten jokainen puku on uniikki. Helma on puolikello antaen riittävästi tilaa liikkeille. (lisää kuvia aihetta käsittelevässä artikkelissa)

Voimistelupukuja syksy/talvi 2016

Näiden joukkuevoimistelupukujen parissa vietin tiiviisti muutaman kuukauden. Alla olevissa kuvissa on sekä aikuisvoimistelijoille että tyttöjoukkueille tekemiäni pukuja. Pääsääntöisesti materiaalit ovat joustavaa lycraa ja yksityiskohdissa on käytetty ihokasta ja pitsiä.

Valmistujaismekko kevät 2016

Valmistin siskolleni valmistujaismekon, jonka yläosa on kiiltävää satiinia ja helma kauniisti laskeutuvaa sekoitekangasta sekä kuviollista glitter-tylliä. Yläosa on tyköistuva ja tuettu rigilenenauhalla, alaosa on kaavoitettu puolikelloksi ja vyötäröltä löytyy lisäksi poimutusta, jotta helma laskeutuu toivotulla tavalla. Juhlavuutta pukuun kimaltelevan helmakankaan ja helmahalkion lisäksi tuovat yläosan kristalli- ja helmikoristeet, jotka on kiinnitetty strassiaplikaattorilla. Puku on napakka ja pysyy käyttäjänsä yllä ilman olkaimia.

Morsiuspuku kesä 2016

Valmistin asiakastyönä morsiuspuvun, joka poikkeaa perinteisistä valkoisista hääpuvuista. Puvusta toivottiin persoonallista, jossa olisi mielenkiintoinen helma. Yhteistyön lopputulos on nähtävissä alla 🙂 Puku on istuva yläosasta ja levenee hieman helmaa kohden. Takana helmassa on nostoja, jolloin kaikki helman kankaat pääsevät oikeuksiinsa. Pääntie takana on kaunis vesiputous, jota reunustavat koristeketjut. Puvun värimaailmasta löytyy useampi harmaan eri sävy sekä valkoista. Sulhasen kaulassa oleva solmio on valmistettu vaaleammasta silkkikankaasta, jota löytyy morsiuspuvun helmasta.

morsiuspukublogi1_sydan

Voimistelupuvut kevät 2016

Valmistin Aveo-joukkuevoimisteluryhmälle heidän suunnittelemansa kisapuvut käyttäen lycraa, joustavaa ihokangasta sekä joustavaa mustaa pitsiä. Puvuissa leikitellään salaman mallisella leikkauksella, joka jakaa viininpunaisen ja hopean lycran omiin osioihinsa. Puvuissa on pienet ihokankaasta valmistetut pystykaulukset ja keskellä takana piilovetoketju. Puvut on koristeltu strassein ja paljetein näyttäviksi kokonaisuuksiksi. Joukkue voitti pronssimitallit Leppävirralla 2.4.2016 pidetyissä aluemestaruuskilpailuissa. Onnea!

kisapuvut

Nojatuolin päällinen kevättalvi 2016

Asiakas toivoi resuiselle nojatuolille pitempää käyttöikää, joten kaavoitin ja ompelin hänen pyynnöstään irroitettavan päällisen sekä koristetyynyn. Päällinen ja tyyny on valmistettu alcantara-kankaasta, jonka hankaamisenkesto on huippuluokkaa tällaiseen käyttöön. Materiaali muistuttaa mokkaa ja siinä on kaunis kiilto. Päällinen on hyvin istuva tuoden esiin nojatuolin muotoilun. Päällisellä saa helposti uutta ilmettä huonekalulle sekä koko huoneeseen 🙂

päällinen_kollaasi

Kotelomekko syksy 2015

Valmistin asiakkaan toiveiden mukaisesti hänen valitsemistaan kankaista kotelomekon. Kotelomekon miehusta on valmistettu joustavasta mustavalkoisesta kankaasta ja yksityiskohdissa on käytetty mustaa joustavaa satiinia. Mekko on vuoritettu ja keskellä takana on piilovetoketju. Mustasta satiinista valmistin myös irroitettavan ruusukkeen, jonka voi kiinnittää vaikkapa mekon vyötärökaitaleeseen tai rintarossiksi 🙂

valmis_kotelomekko

Voimistelupuvut marraskuu 2015

Tein paikalliselle joukkuevoimisteluryhmälle 30 uutta voimistelupukua, jotka valmentajat olivat etukäteen suunnitelleet ja jotka minun tuli kaavoittaa ja valmistaa tulevia näytöksiä varten. Materiaaleina käytin punaista ja mustaa lycraa, joustavaa mustaa pitsiä sekä 30 cm leveää hapsua. Yksityiskohtina puvuissa ovat keskellä edessä olevat ruusukkeet sekä kimaltavat strassit edessä ja takana. Oikean puoleinen kuva on lisätty huhtikuussa 2016, kun päivitin pukuja lisäämällä niihin strasseja ja valmistamalla hiusrusetit.

valmis_puku2B_portfolio         joukkue

Kissahuppariasu kesä 2015

Kuvissa asiakkaalle valmistamani kissahuppari, tassut sekä häntä. Huppari on tuunattu valmishupparista asiakkaan suunnitteleman mallin mukaisesti ja lisänä kissamaista ilmettä antamaan valmistin tassut ja hännän. Tassut on täytetty vanulla pyöreyttä tuomaan ja hännän sisällä kulkee vahvaa rautalankaa antamassa muotoa ja eloisuutta liikkeisiin. Hupparin selkäpuolelta löytyy raitoja sekä hännän mentävä aukko.

kissahuppari

Kappaverhot ja tuolinpäälliset syksy 2015

Tein asiakastyönä neljät kappaverhot kahdella eri tyylillä. Valkoisesta puuvillakankaasta ja pitsikaitaleista syntyivät maalaisromantiikkaa henkivät kappaverhot vasta remontoituun keittiöön. Toinen verhomalli on veikeästä raitakankaasta ommeltu lenksuverho, jotka pujotetaan verhotankoon ja sopii varsinkin keväisin käytettäväksi 🙂

kappaverhot_paikoillaan

Tein 4 kpl:tta istuinpehmusteita, joista jokaisesta tuli erilaisia. Käytin valmistuksessa asiakkaan oman varaston kestäviä kankaita, joista kuosinäytteet kollaasin alimmassa kuvassa. Kuvan pehmuste on yhdistelmä kaikkia kuoseja tilkkutyömäisesti. Pehmikkeenä on pari kerrosta ohutta patjaa ja paikoillaan istuinpehmusteet pysyvät sitomisnauhojen avulla.

tuolin_pehmuste

Kankaanpainanta muusikon esiintymisasuun 2015

Kotikonstein tehty painatus keikka-asuun kuuluvaan kauluspaitaan ja valkoisiin kangaskenkiin. Sapluunat leikattiin mallikuvien mukaisesti kontaktimuoviin, joka aseltiin painettaville pinnoille. Kangasväri tuputettiin sienillä kiinni kankaaseen ja värin kuivuttua printit silitettiin huolellisesti, jotta painokuvat kestävät kulutusta ja pesua. Lopputuloksena syntyivät ainutlaatuiset keikkavaatteet :)!

(Rorschächin tahrat)

kollaasi

Hameen valmistus syksy 2015

Asiakkaalle valmistamani laskoshame muutamaa käsinpistoa vaille valmiina. Materiaalina pellavamainen farkkukangas, joka on mukavan ohutta ja kevyttä kesäkäyttöä ajatellen. Hame on vyötärökorkuinen ja pituudeltaan polvet peittävä: mittasuhteiltaan juuri sopiva asiakkaalleni 🙂 Vasemmassa sivussa on piilovetoketju.

hameen_viivapiirrosA

Valelaskosverhot kevät 2015

Asiakas tilasi uuteen vastarakennettuun kotiinsa neljä kappaletta valelaskosverhoja, jotka valmistin hänen valitsemastaan trendikkäästä ruutukankaasta. Verhot sopivat todella hyvin uuden kodin värimaailmaan ja täydentävät nykyaikaista sisustustyyliä 🙂 Valmistin samaiseen talouteen myös lastenhuoneen kappaverhon.

valelaskosverhot

Patjaksi levitettävien rahien päällystys helmikuu 2015

Taitettavat patjat saivat uudet irroitettavat ja pestävät päälliset asiakkaan valitsemasta kankaasta. Lopputuloksena siistit tuotteet, joita voi käyttää vaikka rahina! Kankaan kuosi antoi patjoille hauskan patinoidun (eli kuluneen) ilmeen.

patjanpäälliset

Vanhojen tanssipuvun muokkaus tammikuu 2015

Kuvassa asiakkaalle muokkaamani, valmiina ostettu vanhojen tanssimekko, jonka kavensin ja lyhensin vastaamaan asiakkaan mittoja ja toiveita. Korjasin myös olkainten asentoa, jotta ne pysyisivät varmasti aloillaan tanssin pyörteissä. Lopputuloksena kauniisti istuva puku 🙂

vanhojentanssimekonmuokkaus_2015_portfoliokuva

Sohvan ja nojatuolien päällystys tammikuu 2015

Ensikokeiluni huonekalujen ”verhoilussa”. Valmistin asiakkaan pyynnöstä päälliset sohvaan ja kahteen nojatuoliin sekä niihin kuuluviin istuintyynyihin. Materiaalina samettimainen tekokuitusekoite, jota oli helppo työstää. ”Pukemista” helpottamaan valmistin muuten varsin istuviin päällisiin takalaskoksen, joka antoi väljyyttä päällisten paikoilleen pujottamiseen, mutta oli myös solmittavissa kiinni sievällä rusetilla.

sohva

Morsiuspuvun yläosan valmistus ja hameen tuunaus 2014

Alla olevalle kauniille morsiammelle tuunasin aidon 60-luvun hameen juhlavammaksi käyttäen apuna pitsiä, alle tuunattiin pitkästä alushameesta lyhyempi ja muhkeampi versio. Morsiammen yläosa on yhteistuumin suunniteltu ja se täydensi kauniisti kokonaisuutta. Materiaalina niin hameessa kuin yläosassa puuvillapellava sekä tylli.

haapuvun_tuunaus_pienempikuva

Pehmolelujen valmistus 2013-2014

Muutaman pehmolelun olen myös päässyt toteuttamaan. Valkoinen Poro-pehmo meni lahjaksi ja itkevä otus oli asiakastyö: sangen mielenkiintoisia kaavoitettavia ja valmistettavia nämä! Otan mielelläni vastaan tällaisiakin tilaustöitä 🙂

 pehmokollaasi

Voimistelupukujen valmistus talvi 2013

Joukkuevoimistelupuvut, jotka kaavoitin ja valmistin annetun mallipiirroksen mukaisesti. Lopputuloksena varsin iloinen ja värikäs puvustus reippaille voimistelijatytöille 🙂 Sekä bodyn että hameen materiaalina kiiltävä lycra, hameissa kuminauhavyötäröt ja bodyissa keskellä takava vetoketjuhalkiot pukemista helpottamaan.

jumppa_puvustus

Pukusuunnittelu ja pukujen valmistus koulutyönä 2013

Viimeisenä opiskeluvuotenani AMK:ssa suoritin työharjoittelun suunnittelemalla yhdessä koulukaverini, Pauliina Ruhasen, kanssa puvustuksen ”Silkkikauppias Salamud” -tanssisatuun, jonka esitti Savonian musiikki- ja tanssi tammikuussa 2013. Mukana puvustusosuudessa olivat myös Charlotta Hietanen (korut) ja Henna Mäkelä (assistentti). Projekti oli hauska ja lopputuloksesta tuli värikäs! Kollaasin kuvat Charlottan ja Hennan ottamia.

salamud

Juhlapukuja

Valmistamiani rippi- ja valmistujaismekkoja, joissa materiaaleina vasemmalta oikealle ohut silkki, kuvioitu satiini ja ryppytafti. Runsautta reunimmaisten pukujen helmoihin on saatu poimutetulla tyllillä, mutta yksinkertainen laskeutuva ja suora helmakin on kauniin juhlava 🙂

valmistujaismekot

Opinnäytetyö

Opinnäytetyönäni Kuopion muotoiluakatemiassa tein vaatteita käyttäen paperia yhtenä materiaalina. Kuvien vyötäröliivissä ja korsetissa on hyödynnetty erilaisia papereita kuten servettejä, mulperipaperia, kirjan sivuja ja askartelupaperia (paperit on käsitelty aineella, joka antaa sille kestävyyttä ja vetolujuutta). Mekko ja haaremihousut on valmistettu perinteisesti kankaasta.

oppari_vaatteita

Tekemiäni cosplay-pukuja vuosien varrelta

Muutama kuva vuosien varrella tehdyistä cosplay-asuista. On aina haaste kaavoittaa ja valmistaa esikuvan kaltainen asukokonaisuus, mutta siinäpä harrastuksen suurin viehätys onkin 🙂
Lisää cosplay kuviani @ World Cosplay

cosplay

Cosplay-pukuihin saattaa toisinaan kuulua hahmon mukaiset ase tai muu esine. Olen päässyt valmistamaan suuren miekan, tykin ja valtikan. Valmistusmateriaaleista mainittakoon yleisimpinä vaahtomuovi, saumaeriste, paperclay ja paperimassa. Tykki on oma suosikkini, sillä sen maalaaminen oli mukavaa!

aseiden_rakentelua